Stoffels Advocaten is gespecialiseerd in de volgende rechtsgebieden:

 • Personen- en familierecht
 • Mediation of echtscheidingsbemiddeling
 • Echtscheiding op tegenspraak
 • Strafrecht
 • Huurrecht
 • Handelsrecht

Personen- en familierecht

Het personen- en familierecht bestrijken een breed en complex terrein van alles dat te maken heeft met echtscheidingen en conflicten in de familiesfeer. Denk aan:

 • Echtscheidingen
 • Gezagskwesties
 • Kinder- of partneralimentatie
 • Omgangsregelingen
 • Boedelverdeling
 • Afwikkeling huwelijkse voorwaarden en samenlevingscontracten
 • Verdeling pensioenaanspraken

De wetten en regels op het gebied van familierecht veranderen vrijwel voortdurend. Stoffels Advocaten volgt altijd de actualiteit. Voor u betekent dat een betrouwbaar en deskundig advies.

Mediation of echtscheidingsbemiddeling

Een echtscheiding is een ingrijpende en emotionele gebeurtenis, waarbij al snel allerlei praktische beslissingen moeten worden genomen. Daarbij is de toekomst vaak nog onzeker. In een dergelijke situatie is het belangrijk voor partijen om snel duidelijkheid te krijgen over de gevolgen van de echtscheiding. Zeker op het gebied van b.v. kinderen, financiŽn, leef- en woonsituatie.

Echtscheidingsbemiddeling biedt een groot aantal voordelen. Beide partners wenden zich tot ťťn advocaat, de scheidingsbemiddelaar. De scheidingsbemiddelaar kiest geen partij. Het resultaat is doorgaans bevredigender dan de beslissing van de rechter of de uitkomst van onderhandelingen tussen twee advocaten. De partners hebben immers zelf een bijdrage geleverd aan de uitkomst ervan. Bovendien zijn de kosten van een scheidingsbemiddeling in de regel veel lager dan de kosten van een normale procedure waarbij iedere partner een eigen advocaat heeft. Het is doorgaans sneller. En, niet onbelangrijk, tijdens de bemiddelingsgesprekken leggen de partners alvast een belangrijke basis voor hoe zij in de toekomst met elkaar verder gaan.

De ervaring van Mr. Marianne Stoffels leert dat bij een echtscheiding voor de meeste mensen veel zekerheden wegvallen. Hun veilige bestaan valt ineen. Om deze reden zal Mr. M. Stoffels juist in het eerste gesprek aandacht besteden aan uitleg over de financiŽle gevolgen van de echtscheiding zoals alimentatie en/of de gevolgen van de gemeenschappelijke boedelscheiding. Door in het begin te inventariseren wat partijen financieel in de toekomst kunnen verwachten, kan de mediator veel onzekerheden wegnemen. Er is vrij snel duidelijkheid over hun financiŽle toekomst.

Echtscheiding op tegenspraak

Bemiddeling is niet altijd mogelijk. In dat geval neemt iedere partij een eigen raadsman of raadsvrouwe. Deze echtscheidingen hoeven zeker niet te ontaarden in ďvechtscheidingenĒ. Mr. Marianne Stoffels probeert zo mogelijk de zaak in den minne te schikken tussen partijen door al in een vroeg stadium van de echtscheiding een zogenaamd ďvierengesprekĒ te regelen. Partijen kunnen dan over belangrijke zaken alvast afspraken maken. Na overeenstemming kunnen de partijen de definitieve afspraken in een convenant opnemen.

Ook dit is een snelle, dus goedkopere, manier om een echtscheiding te regelen. Partijen hoeven in dat geval niet zelf naar de rechtbank. Helaas is deze aanpak niet altijd mogelijk, in dat geval zal de echtscheidingsprocedure aan de rechtbank moeten worden voorgelegd.

Strafrecht

Stoffels Advocaten biedt rechtshulp aan iedereen die met politie en justitie in aanraking komt. Het kan zijn dat u bijvoorbeeld verdacht wordt van een strafbaar feit, slachtoffer of getuige bent van een strafbaar feit, klachten heeft over het optreden van de politie of een dagvaarding heeft ontvangen om voor de rechtbank of politierechter te verschijnen. Daarnaast verlenen wij rechtshulp als er problemen zijn bij de inbeslagname van goederen of bij bijvoorbeeld de uitvoering van een werkstraf. En niet alleen u, maar ook uw kinderen kunnen verzeild raken in het strafrecht. In alle gevallen is het onontbeerlijk om u juridisch professioneel te laten bijstaan door een advocaat bij (politie)rechterzittingen. Wacht dus niet tot na de zitting met het raadplegen van een advocaat, maar schakel ons al in een vroegtijdig stadium in.


Loop even binnen voor een gratis oriŽnterend gesprek of kort advies...